Rakenteilla
Rakenteilla
Suomen uusi kohtaamispaikka taloudellisesti kiinnostuneille
Under uppbyggnad
Under uppbyggnad
Finlands nya mötesplats för finansintresserade

WELCOME TO ULTIMATE BUSINESS THEME

Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus.parum claram, anteposuerit
READ MORE
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus.parum claram, anteposuerit
READ MORE
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus.parum claram, anteposuerit
READ MORE

Miksi käyttää CFD: tä?

CFD tarkoittaa Contract for Difference ja on vapaasti käännettynä "hinnanerosopimus". CFD on rahoitusinstrumentti, johon liittyy vastapuolen kanssa solmittu sopimus sovitulla hinnalla. Kun sopimus suljetaan, sijoittaja saa tai maksaa erotuksen joka näkyy jolloin positio avautuu ja kun se sulkeutuu. CFD heijastaa kohde-etuuden hinnanmuutoksia ja sen hinta muuttuu siten samalla tavoin kuin alla oleva kohde-etuus. Näin ollen jos osakkeen hinta on 100kronor, CFD:n hinta samalle osakkeelle on myös 100kr.

Mitkä ovat lyhyesti hyödyt CFD:n käytöstä esimerkiksi osakkeen sijasta?

 1. Mahdollisuudet kasvavat, voit yhtä helposti kuin tavallisella osakkeen ostolla investoida nousuun, mutta voit yhtä helposti investoida laskuun, mikä on epätavallista perinteisellä välittäjällä
 2. Lukitset vähemmän pääomaa - jos haluat ostaa osakkeita joiden arvo on 100 euroa, on usein yleistä että sinä tarvitset vain 30 euroa, joka on 30%.
 3. Samalla alustalla pääset monelle maailman markkinoille - kuten Yhdysvaltojen osakkeisiin, sekä hyödykkeisiin, indekseihin ja kryptovaluuttoihin
 4. Monipuoliset palvelut, kuten appi, uutiset, tekniset analyysityökalut jne.

Mitkä ovat CFD:n käytöstä johtuvat puutteet, verrattuna esimerkiksi osakkeeseen?

 1. Jos positio menee kuten haluat ja ansaitset rahaa, voittoja verotetaan myyntivoittoina. Jos positio sulkeutuu tappiolla et voi tehdä siitä vähennystä.
 2. CFD on vipuvaikutusväline ja voi joidenkin toimittajien kanssa tarkoittaa, että voit menettää enemmän rahaa kuin investoit. Siksi on tärkeää että tietää mitä tekee, ja kuinka iso positio on. Jos sinulla on jotain mitä ajattelet, älä epäröi täyttää yhteydenottolomakettamme ja kysyä kysymykset, joihin haluat vastauksen! Vastaamme tapaan, joka sopii sinulle parhaiten ja haluamme sinun ymmärtävän mahdollisuudet, mutta myös riskit ja miten virheiden mahdollisuudet minimoidaan. Mitkään kysymykset eivät ole liian tyhmiä.

Mikä on CFD ja miten se toimii?

CFD on teoriassa rahoitusväline, jossa sinä asiakkaana solmit sopimuksen välittäjäsi kanssa saadaksesi eron hinnasta positiosi avaamisesta sen sulkemiseen saakka. Käytännössä se on yhtä helppoa kuin osakkeen osto tai myynti perinteisen online-välittäjän kanssa. Vaikka et omista osakkeita, voit myydä osakkeen ja näin tienata rahaa kun esimerkiksi osakkeen arvo laskee.

Kaydään läpi kolme esimerkkiä CFD:llä otetuista positioista:

 1. Ostamme 100 kpl Atlas Copco 100 eurolla, ja kun päätämme myydä hinta on 110 euroa.
  Osto 100 kpl Atlas Copco: 10 000 eur
  Pääomavaatimus 30% = 3 000 eur
  Atlas Copcon sulkeminen / myynti: 11 000 eur
  Voitto 11.000 eur - 10.000 eur = 1000 eur
  Tuotto Atlas Copcossa position aikana: 110/100 = 10%
  Sijoitetun pääoman tuotto position aikana: 1000 eur / 3,000 eur = 30%

 2. Esimerkissä päätämme investoida Sandvikin osakkeen arvonlaskuun. Kun myymme osamme Sandvikin osakekurssi on 200 euroa ja päätämme investoida arvonlaskuun, 100 osaketta. Kun lopetamme position (ostetaan osakkeet takaisin), Sandvikin hinta on 190 eur.
  Myynti 100 Sandvik: 20,000 eur
  Pääomavaatimus 30% = 6 000 eur
  Sijoituksen sulkeminen: 19.000 eur
  Voitto 20 000 eur -19 000 eur = 1000 eur
  Tuotto Sandvikissa position aikana: 190/200 = -5%
  Sijoitetun pääoman tuotto position aikana: 1000 eur / 6,000 eur = 15%

 3. Kolmannessa esimerkissämme päätämme investoida Hennes & Mauritzin nousuun. Ostamme 100 osaketta, kun hinta on 300 EUR ja päätetään lopettaa positio kun hinta on 270 EUR. Toisin sanoen sijoitus on käynyt meitä vastaan ​​ja olemme menettäneet rahaa.
  Osto 100 Hennes & Mauritz: 30.000 eur
  Pääomavaatimus 30% = 9 000 eur
  Hennes & Mauritzin sulkeminen / myynti: 27.000 eur
  Tappio 27.000 eur - 30.000 eur = -3.000 eur
  Hennes & Mauritzin tuotto position aikana: 270/300 = -10%
  Sijoitetun pääoman tuotto position aikana: -3.000 eur / 9.000 eur = -30%

Mitkä ovat edut CFD kaupanteon kanssa?

Lukitsee pienemmän osan omaa pääomaa

Kuten yllä olevasta johdannosta näet, sinun ei yleensä tarvitse lukita yhtä paljon rahaa jos vertaa perinteiseen osakkeiden ostoon, mutta saat saman verran tuottoa ja korkeammat tuotot prosentteina sijoitettuun pääomaan.

Voit saada vipuvoimaa

Kuten edellä olevassa esimerkissä, näemme että voit ansaita täsmälleen yhtä paljon rahaa kuin jos sinulla olisi 10 000 euroa kauppaa varten, mutta käytät vain 3 000 euroa.

Tuki perinteiselle omaisuudensäilytystilille

Kuka ei ole kokenut sitä, että omalla pankilla tai välittäjälla on ollut vaikeuksia kirjautua sisään tai ollut muita teknisiä ongelmia? Oletan, että melkein kaikilla on ollut näitä kokemuksia, ja ongelmilla on taipumus tapahtua juuri silloin kun haluat ottaa position. CFD-välittäjän kanssa voi käyttää huomattavasti vähemmän pääomaa, mutta silti ostaa / myydä täsmälleen saman arvon mukaan kuin toisen välittäjäsi kanssa, ja lukita positiosi jos sinun välittäjällä on teknisiä ongelmia.

Mahdollisuus tehdä kauppaa monilla markkinoilla monissa eri maissa

On yleistä, että CFD-välittäjätillä on pääsy useampiin markkinoihin, mikä merkitsee että niin on sinullakin. Tavallisella pankilla tai online-välittäjällä voi olla vaikeampi ostaa osakkeita Pohjoismaiden ulkopuolella – on harvinaista että CFD-välittäjällä olisi tämä vaikeus.

Voit nopeasti ja helposti investoida muihin sijoitusmahdollisuuksiin kuin vain osakkeisiin

CFD-välittäjällä ei tavallisesti ole ainoastaan osakkeita sijoitusmahdollisuutena. Valuutat, hyödykkeet ja kryptovaluutat ovat harvoin ongelma.

Paljon helpompi investioda arvonlaskuun CFD-välittäjällä kuin perinteisellä välittäjällä

Jos haluat spekuloida arvonlaskua, tai luoda suojan salkullesi ta yksittäisille positioille, se on usein aikaa vievää ja vaikeaa esimerkiksi myydä lyhyeksi. Perinteisellä välittäjällä sinun pitää pytää lupaa jos haluat myydä lyhyeksi. CFD-välittäjällä saat heti vastauksen websivulta tai apista. Mahdollisten lyhyiden positioiden määrä voi olla huomattavasti suurempi kuin perinteisellä välittäjällä, ja kustannukset tavallisesti paljon pienemmät kuin perinteisellä pankilla tai online-välittäjällä.

Paras välityspalkkio tai maksuton välitys

Välittäjän tai pankin asiakkaana välityspalkkio riippuu siitä kuinka hyvä asiakas on. CFD-välittäjällä jokainen saa saman minimimaksun, ja se on tavallisesti alhaisin luokassa. Jos vaikka teet kauppaa indexien kanssa niin tämä voi jopa olla ilman välityspalkkiota, ja maksat spredin joka on osto- ja myyntinoteerauksen välinen ero.

Kaupantekoa aukioloaikojen ulkopuolella

Jos sijoitat pankin tai välittäjän kautta, voit tehdä ostoksia vain pörssien säännöllisten aukioloaikojen aikana. Useimmilla CFD-välittäjillä voit tehdä ostoja tavallisten aukioloaikojen ulkopuolella, ja myös lomien aikana mikä muuten ei ole mahdollista.

Ilmaiset palvelut

CFD-välittäjät ovat yleensä erittäin avokätisiä eri palveluiden kanssa, ja yleensä saat tilaisuuden saada paljon enemmän uutisia ilmaiseksi verratuna tavalliseen pankkiin tai välittäjään. Lisäksi käytettävissä on erilaisia seulontatyökaluja, joita voit käyttää jos täytät liikevaihdon minimivaatimukset.

Mitkä ovat mahdolliset riskit?

Vero

Jos positio menee kuten haluat ja ansaitset rahaa, voittoja verotetaan myyntivoittoina. Jos positio sulkeutuu tappiolla et voi tehdä siitä vähennystä.

Korkoa lainatulle pääomalle

Kuten näimme esimerkissä "miten se toimii"-osan alla, voit saada investoinnin jonka arvo on 10 000 EUR, mutta käytat vain 3 000 euroa. Se tarkoittaa että ne ”puuttuvat” 10 000 - 3 000 = 7 000 euroa, on pääomaa jonka CFD-välittäjä ”lainaa” asiakkaalle. Tämä vie koron ja se on usein alhainen, mutta ei olematon. Oletetaan noin 4%. Jos pidät positiosi vuoden, se maksaa 4% * 7,000 = 280 EUR. Jos pidät positiota 1 kuukauden, korko on 4% * 7000 / 12 = 23,3 EUR.

Joissakin tapauksissa saatat menettää enemmän rahaa kuin sijoitit

Jos CFD-välittäjäsi haluaa 30 prosenttia pääomavaatimukseksi, kuten yllä olevassa esimerkkissä, ja sinun pääomavaatimuksesi alittaa tämän tason koska alla oleva hinta on muuttunut haitallesi, voit tulla pyyntö tallentaa lisää rahaa tilille. Jos lisää rahaa ei ilmaannu tilille sinun positiosi suljetaan. Jos hinnanmuutos on erittäin nopea ja et ehdi siirtää enemmän rahaa tilille, positio voidaan sulkea kun hinta on laskenut enemmän kuin se prosentti, jonka olet antanut omalle pääomavaatimukselle. Tulet silloin olemaan velkaa sen eron. Yksi esimerkeistä näyttää tapahtuman jos osake lyhyellä varoituksella laskee enemmän kuin 30%, ja sinun CFD-välittäjä ei ehdi pakkosulkea positiotasi.

Vipuvaikutus

Vipu voi valitettavasti mennä molempiin suuntiin, kuten esimerkissä. Se tarkoittaa, että jos positio menee sinua vastaan niin se saa isomman vaikutuksen prosenteissa sinun pääomaan koska altistuminen on korkeampi kuin sinun oma investointi. Siksi on aina erittäin tärkeää olla varovainen, ja tietää mikä altistuminen on ja kuinka paljon voit menettää.

OUR LATEST BLOG

Ostaa Osakkeita Käyttäen CFD:tä

Miksi käyttää CFD: tä? CFD tarkoittaa Contract for Difference ja on vapaasti käännettynä ”hinnanerosopimus”. CFD on rahoitusinstrumentti, johon liittyy vastapuolen […]